Відбулася позачергова сесія Миропільської селищної ради

Новини
За півтори години до початку сесії селищної ради, а саме о дев'ятій тридцять цього ж дня, розпочалось засідання її комісії з питань бюджету та комунальної власності. На засіданні комісії були присутні шестеро депутатів з семи її членів. Склад комісії був запропонований головою і проголосований депутатами на минулій, першій сесії селищної ради. Головою комісії є Петро Дмитрович Прокопов. Засідання комісії розпочалось з обранням секретаря та заступника голови комісії. Ними стали, відповідно, Ніна Василівна Преднюр та Валерій Олексійович Бардаш. Ще до складу комісії також входять: Студенс Артур Болиславович, Гиндич Тетяна Василівна, Шевчук Петро Георгійович та Янішевський Олександр Броніславович (був відсутній). Перед депутатами виступил головнний бухгалтер селищної ради Ольга Олександрівна Бабич. Вона детально проінформувала про обсяги перевиконання дохідної частини бютжету, запропонувала певний розподіл цих коштів на фінансування освітніх, медичних установ, соціальну допомогу та комунальні потреби. Депутати ретельно обговорили та узгодили вказані статті бюджету.
 
Про проведення у п'ятницю позачергової сесії відомо було кілька днів раніше. Точний час засідання селищний голова повідомив депутатам 3 грудня у другій половині дня. Позачергова сесія Миропільської селищної ради розпочалась наступного дня об 11.00. У вступному слові Валерій Петрович Гиндич привітав присутніх з Днем Самоврядування, що припадає на 7 грудня, та оголосив порядок денний:
1. Про внесення змін до бюджету.
2. Про надання згоди на оренду майна.
3. Про створення депутатської групи "Єдність".
4. Розгляд заяв.
5. Різне.
6. Стан злочинності у селищі.
Лесько Володимир Васильович запропонував окремим пунктом внести на розгляд селищної ради питання щодо ситуації, що склалася довкола прибання електричних лічильників жителями вулиці Червоноармійська. Загалом така пропозиція була підтримана.
З першого питання виступила головний бухгалтер селищної ради Ольга Олександрівна Бабич. Вона повідомила, що перевиконання бюджету склало 293 тисячі гривнів з яких 168 тисяч можна нині освоїти на фінансування потреб селища. Решту коштів будуть використовуватись пізніше. Було запропоновано 35 тисяч гривень виділити на фінансування миропільської лікарні, 15 тисяч на потреби миропільських шкіл, 80 тисяч на миропільський дитячий садок. Було детально вказано куди і на які потреби виділяються вказані кошти. Зокрема було заслухано директорів двох шкіл. Тетяна Василівна Гиндич пояснила, що надані для Миропільської ЗОШ №2 п'ять тисяч гривень буде використано для утеплення шкільної їдальні. Світлана Вікторівна Власюк вказала, що миропільська гімназія витратить надані 5 тисяч на придбання 20-ти нових стільців для вчителів навчального закладу та подякувала селищну раду за своєрідний новорічний подарунок. 
Другим питання порядку денного було виділення в оренду банку "Аваль" 2 квадратних метрів у приміщенні миропільскької поліклініки для встановлення банкомату. Депутати таке рішення підтримали.
По третьому питанню селищний голова проінформував присутніх про створення у селищній раді депутатської групи, що обрала собі назву "Єдність". До складу групи увійшли депутати: Бардаш В.О., Васильчук Д.О., Вербенець Ю.В, Ковальчук В.М, Лесько В.В., Лиманець В.В., Манжесова Т.О., Шевчук П.Г., Якимчук Л.В., Янішевський О.Б.. Головою групи є Дашковець Андрій Дмитрович. Своє гнівне обурення щодо створення групи висловили депутати Ніна Василівна Педнюр та Артур Болеславович Студенс. Слово взяв А.Д Дашковець і пояснив присутнім передбачений законом порядок створення депутатської групи як основного засобу реалізації законодавчої ініціативи. Повідомив про те, що завданням групи є сприяння більш тісній співпраці депутатів та селищного голови і запросив приєднатися до групи усій бажаючих депутатів.
По четвертому питанню виступав селищний землеупорядник. Депутати голосували по кожній заяві жителів Мирополя про виділення земельних ділянок, їх приватизацію та оренду.
Дашковець Андрій Дмитрович запропонував нагадувати землекористувачам про благоустрій доріг та іншої інфрастуруктури довкола відведених землеволодінь.
Найбільш складні дискусії та суперечки викликало наступне питання порядку денного селищної ради. Володимир Васильович Лесько охарактеризував вимоги жителям містечка самостійно купувати прилади обліку спожитої електричної енергії як незаконні та просив проголосувати за припинення такого встановлення. Валерій Петрович вказав, що вихід з вказаної ситуації бачить у зверненні громадян до судових органів вже після придбання лічильників. Розгорілася дискусія у якій брало участь багато депутатів. На голосування було поставлено питання прийняти постанову у формулюванні Володимира Васильовича, яке набрало дещо менше половини голосів. Більше половини присутніх депутатів але менше половини усього депутатського складу (враховуючи відсутніх) проголосували за пропозицію Петра Дмитровича Прокопова більш детально вивчити дане питання до прийняття по ньому якогось рішення.
У пункті порядку денного різне розглядалося питання про створення установи з надання населенню безоплатної юридичної допомоги. З такою ініціативою також виступив В.В. Лесько. Це питання також винесено на детальне вивчення та подальший розгляд. Ще до різного було віднесено питання перейменування вулиць селища, що носять назви пов'язані з тоталітарним минулим. Загалом буде перейменована 21 така вулиця. 
В останньому питанні було заслухано дільничого відділу внутрішніх справ по складній криміногенній ситуації у селищі Миропіль
Останнім було надано слово депутату районної ради обраному по одному з миропільських округів. Після певної дискусії голова закрив сесію.
 
Дана стаття дещо не завершена і буде доповнюватись. Підготував її депутат Миропільської селищної ради від 21 виборчого округу, Петро Шевчук.